[sc_post_date]

Danska ELF Development bidrar till ny, spännande stadsdel i Skåne

Med byggstarten av Kajkantens tredje etapp, Karnaphuset, i Limhamns Sjöstad bidrar danska ELF Development till områdets omvandling från gammalt, industriellt hamnområde till ny, spännande stadsdel. Uppförandet av Karnaphusets 70 bostäder markerar ELFs tredje framgångsrika fastighetsprojekt på Limhamn på bara några år.

I oktober 2020 överlämnades den första etappen av ELF Developments första utvecklingsprojekt i Sverige, och snart byggstartar fastighetsutvecklaren projektets tredje etapp, Karnaphuset. Med sitt första utvecklingsprojekt på den svenska sidan av Öresund deltar ELF, i samarbete med Malmöbaserade J+S Projektutveckling, i den omvandling av Limhamns Sjöstad som just nu pågår. Karnaphuset är det tredje och sista bostadskvarter som tillsamman med Styrbord och Babord utgör bostadsområdet Kajkanten, alldeles vid Limhamns nybyggda kajpromenad.

”Som en del av ELFs strategiska utveckling tog vi i 2017 det första steget och expanderade till Sverige genom förvärvet av 20 000 m2 i Limhamn. Jag är otroligt stolt över att vi har lyckats utveckla och leverera ett projekt av så hög kvalitet som verkligen sticker ut i området. Med ett danskt formspråk, svensk funktion och framför allt hållbarhet i centrum har vi uppfört ett bostadsområde som många nya ägare önskar att bli en del av”, berättar Ludvig Find som är Co-CEO för ELF Group.

Hållbar fastighetsutveckling med dansk tradition

I samarbete med det danska arkitektföretaget CF Möller har ELF och J+S utvecklat Kajkantens tredje etapp, Karnaphuset, med dansk design och svensk funktion i centrum. Dessutom utvecklas kvarteret med tanke på miljön, vilket är anledningen till att projektet byggs för att bli Svanenmärkt. Totalentreprenör på Karnaphuset är Byggnadsaktiebolaget Tornstaden och inflyttning är planerad till Q1 2024.

Projektet Kajkanten i Limhamns Sjöstad har blivit startskottet för ELFs internationella expansionsäventyr. Som ny aktör på den svenska bostadsmarknaden bidrar ELF med 15 års spännande erfarenheter från Danmark. I fortsatt samarbete med J+S är ELF i full gång med ackvisition av projekt som ska möjliggöra fler väldesignade och hållbara projekt i Skåne, med fokus på Malmö, Lund och Helsingborg.

Fakta om ELF Development

ELF Development är en solid, väletablerad fastighetsutvecklare i Danmark. ELF är känd för utvecklingen av ett antal storskaliga stadskvarter i Köpenhamnsområdet och för att lyckosamt omvandla och renovera befintliga byggnader.

I Danmark har ELF för närvarande en sammanlagd yta om cirka 350 000 m2 som ska utvecklas till huvudsakligen bostäder för försäljning och uthyrning i egen förvaltning samt för institutionella investerare.


For mere information

Mette-Louise Meng, Head of Marketing, ELF Development, tlf. +45 25 57 52 06