22 maj 2020

Den Grønne Kile – IrmaByens åndehul – tager form

I IrmaByen arbejdes der på højtryk for at få færdigopført Den Grønne Kile – eller blot Kilen – som kommer til at spille en helt central rolle for store og små beboere i Rødovres nye bykvarter.

Kilen består dels af sin urbane del, som bl.a. huser Cirkelpladsen, Børge Olsens Plads og Kirsebærhaven, med sine eventyrlige fabeldyr, og dels af den landskabelige del, som bliver IrmaByens helt eget frodige åndehul.

IrmaByen kan trække sig tilbage

I den landskabelige del af Kilen vil beboere og besøgende kunne trække sig tilbage og finde ro midt i det pulserende bykvarter. Så snart parken står færdigopført, vil den byde på masser af grønne nuancer fyldt med græsarealer, blomster, beplantninger samt træer i forskellige højder og sorter. De grønne nuancer vil blive komplimenteret af et regnvandsbassin med skiftende vandstand, som lader de blå nuancer indtage parkområdet.

Samlingspunkt for leg og udfoldelse

Midt i alt det blå og grønne er der opført en indbydende træterrasse, der kommer til at fungere som samlingspunkt for IrmaByens indbyggere. Til IrmaByens børn og aktive sjæle vil der desuden blive opført en stor legeplads samt en multibane med plads til masser af grin, leg og udfoldelse. De offentlige stisystemer kommer til at sikre, at parken bliver lettilgængelig, og at cyklister og fodgængere har gode muligheder for både nemt og hurtigt at bevæge sig rundt i og omkring Den Grønne Kile.

En status fra håndværkerne

Her i slutningen af maj 2020 tager Den Grønne Kile for alvor form. Håndværkerne er i fuld gang med at ordne jorden, så der inden længe kan sås græs på arealerne. De sidste farverige beplantninger er ved at blive sat i jorden, mens fitness-området skyder i vejret. Her er redskaberne opsat, mens kanter og faldunderlag er ved at blive etableret. IrmaByens børn kan også glæde sig, da den efterspurgte legeplads allerede er begyndt at forme sig. Nu går der ikke lang tid, før legetårnet, rutschebanen og kurvegyngen kan blive afprøvet for første gang.

Inden for den næste tid bliver der desuden lagt det allersidste lag asfalt på den sti, der løber fra Korsdalsvej, op langs Parkkanten og ned forbi Terrassehaven. Det betyder, at denne del af stien vil kunne tages i brug allerede inden for næste uges tid.


For mere information

Mette-Louise Meng, Head of Marketing, ELF Development, tlf. 25 57 52 06