[sc_post_date]

Fornem international pris til IrmaByen

IrmaByen i Rødovre, som er tegnet af Gröning Arkitekter og opført af ELF Development, blev i sidste uge kåret som den bedste byplan i Danmark ved den årlige European Property Awards.

Med fokus på service, bæredygtighed, levestandard, ergonomi, originalitet og kreativitet kårede et internationalt panel bestående af mere end 80 brancheeksperter i forrige uge de største bedrifter inden for udvikling, arkitektur, indretning og markedsføring i den globale ejendomsbranche.

Den prestigefyldte European Property Awards løb i sidste uge af stablen for 27. år i træk. Her blev IrmaByen udråbt som Bedste byplan i Danmark. Prisen gik til Gröning Arkitekter, som står bag IrmaByens masterplan på vegne af bygherre ELF Development. Det er første gang i de 27 år, prisen er uddelt, at et projekt fra Danmark modtager prisen.

”Jeg er meget glad for denne anerkendelse – især fordi den modtages nu, hvor masterplanen er blevet virkelighed – den er så at sige, trykprøvet i virkelighedens verden – IrmaByen fremstår som et seriøst alternativ til de dyre kvadratmeter i København – som er for de få – og det er rart at få en international anderkendelse af ELF Developments og Gröning Arkitekters fælles bud på, hvordan man kan revitalisere forstæder og omegnskommuner. Det er i disse områder man for alvor kan påvirke boligkvaliteter, og det er ved at gøre det, at vinderkommunerne vil markere sig i fremtidens udskillelsesløb,” siger Claus Gröning, indehaver og direktør hos Gröning Arkitekter.

ELF Development var de første til at se områdets store potentiale og kontaktede i sin tid Claus Gröning med idéen om at tranformere industriområdet til en ny bydel til mennesker, der gerne ville bo i grønne områder og samtidig tæt på byen til andre priser end i centrum.

”Vi vidste med det samme, at Claus’ vision var et perfekt match med vores værdier og den bydel, vi ønskede at skabe. Og vi er taknemmelige for, at Claus har været med hele vejen – fra de første skitser, til lokalplansarbejde med kommunen og sidenhen som rådgiver på alle projekter, for at sikre sammenhængen og den bedste løsning til IrmaByens beboere,” siger Co-CEO hos ELF Group, Ludvig Find.

Claus Gröning tegnede IrmaByens masterplan for ELF Development for godt syv år siden med en vision om at skabe en bydel med lige dele landsby og storby, lige dele liv og ro. En stemningsfuld bydel for mennesker, som ser en sammenhæng mellem arbejde og fritid. Mellem venner, familie, sport og kunst. En række forskellige strenge at slå forskellige stemninger an på. Nu, syv år senere, er IrmaByen næsten færdigudviklet, med undtagelse af to projekter, og tæller godt 2.000 beboere, som inden for få år bliver til 3.000.

”Irmabyen var aldrig lykkedes, havde det ikke været for det suverænt gode og professionelle samarbejde med ELF, som på sjælden fin vis forfulgte de intentioner, som vi i fællesskab udarbejdede i en Designmanual, og som var grundlaget for Masterplanen. At opbygge en loyalitet og fortrolighed mellem bygherre og byplanlægger kræver selvtillid fra begge hold, og en forståelse og accept af hinandens roller – og det må man sige vi har haft,” siger Claus Gröning.

Med prisen i European Property Awards, indstilles IrmaByen automatisk til den internationale finale, som løber af stablen i starten af 2021. Læs mere på www.Propertyawards.net

IRMABYENS STEMNINGER
IrmaByens stemninger skifter eksempelvis fra seniorboligerne i Orangerihavens røde tegl-tage og klassiske arkitektur, der peger bagud i historien og kalder på ro, til Kaffetårnet og Børge Olsens Plads kun 50 meter væk. Her bliver volumen større med stringent arkitektur, altaner, lysindfald, storbystemning og højere hastighed. Og sådan skifter det i IrmaByen. Fra landsby til storbystemning. Fra det langsomme til det hurtige.

For mere information

Ludvig Find, Co-CEO, ELF Group, tlf.: 28 59 62 50
Mette-Louise Meng, Head of Marketing, ELF Development, tlf. 25 57 52 06