[sc_post_date]

ELF Development køber 7.000 m2 delvist fredet ejendom i København med Mercedes-Benz som ankerlejer

ELF Development har med virkning pr. 1. november købt erhvervsejendommen Sydhavnsgade 16 for et trecifret millionbeløb. Handlen er kommet i stand via Fokus Asset Management, som for blot tre måneder siden overtog forvaltningen af selskabets investeringsportefølje. Sælger er Aberdeen Standard Investments.

”Det er med stor tilfredshed, at vi med hjælp fra vores tætte samarbejdspartner, Fokus Asset Management, kan føje denne markante erhvervsejendom til vores investeringsportefølje. Ejendommen matcher vores value-add porteføljestrategi, idet den rummer et uudnyttet udviklingspotentiale: der er 38% tomgang, en ny lokalplan for området er undervejs og i 2024 åbner metrostationen, Mozarts Plads, blot få hundrede meter fra matriklen. Velbeliggende erhvervsejendomme med udviklingspotentiale er fortsat yderst interessante investeringsobjekter til vores ejendomsportefølje,” siger Andreea Kaiser, CIO i ELF Development.

Kontorejendommen er på i alt 7.349 m2 og ligger centralt i et af Københavns mest profilerede domicilområder og med en lang række store, internationale virksomheder og Aalborg Universitet som naboer. Lejerne tæller bl.a. Mercedes-Benz og Falck.

”ELF Development har været i stand til at eksekvere særdeles hurtigt og effektivt, idet de sammen med Fokus har gennemført en grundig due diligence, strategisk evaluering og eksekvering af handlen på blot fem dage,” siger Tonny Nielsen, adm. direktør i Fokus Asset Management og fortsætter: ”Med ejendomshandlen udvider vi vores tætte samarbejde med ELF Development. Vi har en stærk gensidig forståelse og en professionel tilgang, hvilket er nøglen til det gode partnerskab.”

Sælger af ejendommen er Aberdeen Standard Investments, og Jes Rovsing, Head of Transactions, oplyser:  ”Sydhavnsgade 16 er den sidste ejendom i en af vores pan-nordiske fonde og salget betyder, at fonden nu kan gennemføre den planlagte lukning. Aberdeen Standard Investments værdsætter det gode og intense samspil, der har været med ELF Development og Fokus Asset Management i denne proces.”

Den juridiske due diligence er foretaget af Bruun & Hjejle.

For mere information

Andreea Kaiser, CIO i ELF Development, tlf. 42 52 53 60
Tonny Nielsen, CEO i Fokus Asset Management, tlf. 21 43 09 96